37 slimme ogen bewaken Heerenveense bedrijventerreinen

Foto LC

Op 7 bedrijventerreinen in Heerenveen zijn de afgelopen maanden 37 slimme camera’s geplaatst. Het gaat om een investering van zo’n 350.000 euro.
Lees meer over
Heerenveen

De camera’s zijn opgehangen op de terreinen Haskerveen, Kanaal, IBF, Businesspark Friesland, Nijehaske, Heerenveen-Zuid en aan de Leeuwarderstraatweg. Ze zitten vast aan 6 meter hoge palen die bij uitvalswegen en op andere strategische plekken staan. De extra ‘ogen’ kunnen bij inbraken voertuigen snel traceren.

De 350.000 euro komt van de gemeente en de Ondernemerskring Heerenveen (OKH). De voorbereiding van het project begon jaren geleden al.

Afschrikken

De camera’s zijn vooral aangeschaft om af te schrikken. ,,Natuurlijk is het doel om het aantal pogingen tot diefstal te verminderen om zo de economische schade voor ondernemers te beperken. En het gaat ons er ook om het gevoel van veiligheid op de bedrijfsterreinen te verhogen’’, zegt OKH-voorzitter Wilko Jan Aardema.

Vanwege de privacyregels hebben de OKH en de gemeente een protocol opgesteld waarin onder meer is opgenomen waar de camera’s staan, wat ze kunnen registreren en hoe lang de beelden bewaard mogen worden.

Nieuws

menu