'Explosie van geweld' in het verkeer: man uit Akkrum moet 2 maanden zitten

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Twee maanden zitten. Dat is de uitkomst van de strafzaak tegen een 22-jarige man uit Akkrum die begin juni een medeweggebruiker heeft geslagen en met een mes heeft bedreigd.
Lees meer over
Heerenveen

„Een explosie van geweld”, noemt de politierechter de agressieve reactie van de Akkrumer op het abrupte remmen van een medeweggebruiker. De andere chauffeur, bestuurder van een grijze Volkswagen, stopte bij een rotonde om een andere auto voor te laten gaan.

De man schrikt zich een hoedje als de bestuurder van een zwarte Audi A3 ineens naast zijn auto staat en hem door de geopende portierruit een stomp in het gezicht geeft. Als de verblufte automobilist toch maar uitstapt, rent de verdachte naar zijn auto en haalt hij een mes uit het portiervak. Hij loopt terug en houdt het mes tegen de ribben van de andere man. „Pas op of ik steek je neer”, dreigt hij.

Als de passagier van de VW er ook bij komt, gaat de verdachte erachteraan. Ze rennen twee rondjes om de auto, voor de Akkrumer in zijn Audi stapt en wegrijdt. Zelf zegt hij dat hij die dag niet op die plek is geweest. Dat de getuigen hem hebben herkend op de Instagrampagina van zijn ex-vriendin en op een politiefoto, brengt hem niet op andere gedachten. Andere getuigen hebben het kenteken van de Audi genoteerd.

Dat kan helemaal niet, de auto stond in de garage zegt de man. „Hij kreeg een nieuwe versnellingsbak”. Als de officier van justitie vraagt om een bewijs, zegt de verdachte dat de garagerekening contant is betaald. Hij is vaker veroordeeld voor geweld, hij liep zelfs nog in een proeftijd. De officier eist twee maanden cel, voor wat zij „hele nare feiten” noemt. De rechter gaat mee in de eis. Twee weken voorwaardelijke celstraf, gekoppeld aan de proeftijd, moet de Akkrumer ook nog uitzitten.

Nieuws

menu