Zeilvlot 'Sterke Yerke IV' wint LF2028 Bonusprijs voor de Wadden

Bestuurdersleden Margreet Themmen en Wilfred de Jong ontvangen een cheque van 2028 euro uit handen van gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. Foto: Provincie Fryslân

Zeilvlot ‘de Sterke Yerke IV’ is de winnaar van de LF2028 Bonusprijs voor de Wadden. Het doel van het vlot is om de komende jaren te monitoren of er meer of minder microplastic te vinden is in de Waddenzee.

Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke bouwt samen met jongeren een nieuw zeilvlot, de Sterke Yerke IV. Naast het monitoren van de Waddenzee, wil de stichting de bewustwording vergroten van een internationaal probleem: de plastic soep.

Het project werd als winnaar gekozen van de LF2028 Bonusprijs voor de Wadden. Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder overhandigde afgelopen maandag de cheque van 2028 euro aan de bestuursleden Margreet Themmen en Wilfred de Jong.

Volgens het juryrapport maakt het project op een interessante manier jongeren bewust van de vervuiling door plastic. ,,Hopelijk genereert de Bonusprijs nog meer aandacht voor dit goede doel.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harlingen
Waddengebied