Veel belangstelling voor actie met gratis biobakken in Harlingen

FOTO JOACHIM DE RUIJTER Foto: Joachim de Ruijter

De actie Minder Afval Harlingen is vrijdagmiddag afgetrapt door wethouder Harry Boon. De eerste actie, het uitdelen van gratis biobakken en -zakken aan inwoners van gemeente Harlingen, kon rekenen op veel belangstelling. Op vrijdag en zaterdag komen driehonderd inwoners hun biobak en/of -zak ophalen.
Lees meer over
Harlingen

Een biobak of -zak wordt gebruikt om afval makkelijker te scheiden. Wethouder Boon is onder de indruk van de hoeveelheid inwoners dat mee wil doen. „Ik vind het fantastisch dat zoveel inwoners mee willen werken om hun afval beter te scheiden en daardoor minder restafval te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat we met alle acties die we organiseren nog veel meer mensen kunnen helpen en stimuleren om met zijn allen minder restafval te produceren.”

In gesprek met inwoners

Het uitdelen van de gratis biobakken en -zakken is een van de eerste acties die de gemeente Harlingen samen met Omrin heeft opgezet om te zorgen voor minder afval. Beide partijen gaan, naast de acties, ook nog in gesprek met inwoners van de gemeente Harlingen. Dit door middel van presentaties op scholen, bij dorpsbelangen en wijkverenigingen.

Honderd kilo restafval

Een van de doelen is om te komen tot een maximum van honderd kilo restafval per inwoner per jaar. Het gemiddelde restafval per bewoner per jaar van een inwoner van de gemeente Harlingen zit daar momenteel ruim boven, meldt de gemeente in een persbericht.

Nieuws

menu