Uitval sneldiensten Terschelling en Vlieland in het weekend door motorprobleem Koegelwieck

De Koegelwieck. FOTO ARCHIEF/NEEKE SMIT

Door de gecompliceerde storing in de motor van snelboot de Koegelwieck is de dienstregeling voor de sneldiensten tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland voor komend weekend flink aangepast.
Lees meer over
Harlingen
Terschelling
Vlieland

Snelboot de Koegelwieck valt sinds het begin van de zomer met grote regelmaat uit, doordat de motoren tijdens de overtocht te warm worden. De boot ligt momenteel droog bij Damen Shiprepair in Harlingen om de oorzaak van dit probleem te achterhalen. Daardoor heeft rederij Doeksen op dit moment slechts een snelboot over voor de dienstregeling tussen Harlingen en de eilanden.

Voor komende vrijdag heeft Doeksen veel vertrektijden gewijzigd en ook komt de afvaart van 11.55 uur van Harlingen naar Vlieland te vervallen. Een van de andere aanpassingen is dat de boot van Vlieland naar Harlingen van 13.15 uur om 16.00 uur vertrekt en hierbij ook Terschelling aandoet. Om 16.00 uur vertrekt er een extra snelboot van Vlieland naar Terschelling.

Zaterdag vaart de snelboot vooralsnog volgens de normale dienstregeling op het Wad heen en weer. Op zondag zijn opnieuw verschillende afvaarttijden van de dienstregeling veranderd. De boot van Terschelling naar Harlingen van 16.15 uur vaart niet, net als de boot van Harlingen naar Terschelling van 19.35 uur. Om 13.50 uur is er een extra boot van Terschelling naar Vlieland.

Lees ook | Mysterieus motorprobleem houdt snelboot Koegelwieck nog dagen uit de vaart

Nieuws

menu