Organisatie Harlinger Visserijdagen wil 'compleet programma' aanbieden, als budget, corona en aantal vrijwilligers het toelaten

De opening van de Harlinger Visserijdagen in 2019. FOTO HOGE NOORDEN/JAAP SCHAAF

Donderdag werd bekend dat de Sneekweek dit jaar niet doorgaat, maar in Harlingen hebben ze goede hoop dat er tijdens de Harlinger Visserijdagen wel een compleet programma aangeboden kan worden.

De Visserijdagen worden van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 augustus gehouden. „Er zal worden afgeschaald als daar zwaarwegende redenen voor zijn, zoals de dan geldende coronamaatregelen en het budget dat bij elkaar moet worden gebracht”, meldt voorzitter Jules Dutrieux van de Stichting Visserijdagen Harlingen.

Een knelpunt is ook het aantal vrijwilligers tijdens de dagen. De organisatie is op zoek naar mensen die de organisatie voor een programmaonderdeel, dag, meerdere of misschien wel alle dagen kunnen ondersteunen. In verband met het handhaven van eventuele coronamaatregelen zijn er namelijk extra vrijwilligers nodig.

„Het WK-wrikken en het Klompkezeilen gaan naar alle waarschijnlijkheid door, maar we zoeken mensen die ook de andere activiteiten kunnen oppakken”, stelt Dutrieux.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Harlingen
Waddengebied