Ms Vlieland raakt kade haven Harlingen: onbekende schade

FOTO PRONEWS

De ms Vlieland heeft donderdagochtend kort na vertrek een beschadiging opgelopen, waardoor twee motoren zijn uitgevallen. Met de assistentie van een sleepboot is het schip teruggekeerd naar de haven van Harlingen.
Lees meer over
Harlingen
Vlieland

Voor de 70 passagiers is vervangend vervoer geregeld met reserveschip ms Midsland.

Met een hoek van het schip raakte de ms Vlieland de kade tijdens het vertrek uit de haven, net iets voor 09:00 uur. Hierdoor raakte de ms Vlieland lek, het schip zinkt niet en is stabiel. Met behulp van een sleepboot is het schip terug naar Harlingen gebracht.

De ms Vlieland is niet voor de terminal aangemeerd, maar aan een drijvende steiger in de Willemshaven. De passagiers werden met bussen naar de terminal gebracht waar ze werden opgevangen tot de ms Midsland klaar was voor vertrek.

De ms Midsland is rond 13.00 uur vanuit Harlingen naar Vlieland vertrokken. De middagafvaarten van 11:45 uur (Vlieland-Harlingen) en 14:00 uur (Harlingen-Vlieland) komen te vervallen. Rederij Doeksen neemt contact op met alle geboekte passagiers.

Het is nog niet bekend wat de exacte schade aan het schip is. Het ms Vlieland is uit het water gehaald zodat kan worden gekeken naar de exacte schade. Het schip is voor onbepaalde tijd uit de vaart, ms Midsland de ‘senior van de vloot’ neemt de overtochten over. Dat is volgens Annemieke van Bruggelen van Doeksen ,,geen enkel probleem’’.

De overtochten naar Vlieland, Terschelling gaan voor alsnog gewoon door. Dat meldt Rederij Doeksen. Op deze pagina plaatst Rederij Doeksen updates over de maatregelen die zij nemen. De veerdienst is vrijdag aangemerkt als primaire infrastructuur. Wat inhoudt dat Doeksen als een levensader door de eilanders wordt gezien, daarmee worden er voorlopig geen extra maatregelen genomen voor het reizen met de veerdienst.

Op deze videos is te zien hoe het water de veerboot binnenstroomt.

Nieuws

menu