Paarse rook en greenwashing tijdens protest tegen 'hypocrisie' duurzaamheidsfestival Terschelling

Paarse rook en ludieke greenwashing tijdens protest tegen fossiele bedrijven op klimaatfestival Terschelling

Bij de veerbootterminal van rederij Doeksen in Harlingen protesteerden woensdagochtend zo’n twintig klimaatactivisten tegen de deelname van fossiele ondernemingen aan duurzaamheidsforum Springtij op Terschelling.
Lees meer over
Harlingen

De betogers deelden flyers uit aan de festivalgangers en boden hen de mogelijkheid zich te laten ‘greenwashen’, waar overigens weinig animo voor was. Volgens Meindert Boersma van Extinction Rebellion Friesland is de organisatie van Springtij ,,hypocriet” door zich te laten sponsoren door enkele olie- en gasbedrijven. ,,Zij faciliteert zo de contacten tussen ambtenaren en de gaslobby. En dit terwijl er straks wordt gepraat over duurzaamheid en het klimaat. Dat is behoorlijk krom”.

Bij het vertrek van de veerboot ontstaken enkele demonstranten een paarse rookpot op het einde van de Zuiderpier en scandeerden leuzen. Even daarvoor sommeerde de politie twee kanovaarders die met de veerboot wilden meepeddelen zich te verwijderen. Ook een aantal demonstranten met spandoeken op de Noorderpier moest daar weg. In beide gevallen werd daar vlot aan voldaan. Bekijk de video voor de beelden.

Nieuws

menu