Jongeren op Terschelling die positief testen per watertaxi naar vaste wal

Jongeren op camping Appelhof. Foto: Neeke Smit

Jongeren op Terschelling die positief testen op het coronavirus worden donderdagavond per watertaxi naar Harlingen gebracht. Vervolgens moeten ze met eigen vervoer naar huis.
Lees meer over
Harlingen
Terschelling

Wie niet naar huis kan, wordt naar een quarantainelocatie gebracht. Verder is in Harlingen een speciale wachtruimte ingericht voor wie positief test en nog moet wachten op vervoer.

De GGD testte donderdag rond de 200 mensen. Het overgrote deel van hen krijgt donderdagavond de uitslag. Tot die tijd moeten zij op het eiland blijven. Wie een negatieve uitslag heeft, kan per veernoot naar de vaste wal. De laatste boot ging om 19.15 uur maar om 20.00 uur is er een extra afvaart voor wie de testuitslag niet op tijd had.

Een aantal jongeren krijgt vrijdagochtend pas de uitslag. Hun test kon niet meer mee op de boot en was dus niet op tijd bij het laboratorium van Izore in Leeuwarden. Deze jongeren zijn voor het afnemen van de test geïnformeerd over de vertraging.

Vrijdag wordt opnieuw getest in kerkgebouw ET-10 in Midsland. Jongeren die op Appelhof kamperen kunnen zich hier melden maar ook eilanders en toeristen met milde klachten zoals keelpijn of een loopneus.

GGD Fryslân verwacht donderdagavond nog bekend te kunnen maken hoeveel testen positief waren.

Nieuws

menu