Jaloerse man (35) uit Harlingen vernielt ruiten: werkstraf en schade betalen

Kapotte ruit. FOTO PIXABAY

Tot twee keer toe trapte of gooide een 35-jarige man uit Harlingen begin mei vorig jaar bij iemand de ramen in, onder andere bij zijn ex-vriendin. Maandag werd hij bij verstek veroordeeld tot een werkstraf. En hij moet de schade betalen.
Lees meer over
Harlingen

Op 2 mei vorig jaar kwam de man bij zijn ex-vriendin aan de deur. De relatie was toen al beëindigd, maar daar kon de verdachte zich niet echt bij neerleggen. Een bovenbuurvrouw hoorde geschreeuw en gebonk dat steeds luider werd. Toen de vrouw een kijkje nam, zag ze de verdachte staan, met zijn handen onder het bloed. Er was een ruit gesneuveld.

Zelf zei hij daarover tegen de politie dat hij op het raam had geklopt en het glas toen stuk was gegaan. Het was gewapend glas, wist officier van justitie Eelco Jepkema, dus moest er wel heel erg echt hard op de ruit geslagen zijn. Acht dagen later dook de verdachte op bij een woning aan de Hofstraat in zijn woonplaats. Hij dacht dat de bewoner een relatie had met zijn ex. De Harlinger zou de man al een poosje hebben lastiggevallen.

Deze keer vloog er een steen door het raam van de woonkamer. De man beweerde dat hij met een mes werd aangevallen door de bewoner. Tijdens de worsteling zou de steen door het raam gevallen zijn. Daar ging de rechter niet in mee. Zij legde voor beide vernielingen een werkstraf op van 30 uur. De schade, respectievelijk 250 en 350 euro, komt voor rekening van de verdachte.

Nieuws

menu