Inbrekers hakken een gat in dak van woonwinkel in Harlingen: werkstraf van 60 uur

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Een poging tot inbraak bij een woonwinkel aan de Grensweg in zijn woonplaats leverde een 43-jarige Harlinger vrijdag een werkstraf op van 60 uur. Samen met een ander had de man geprobeerd een gat te hakken in het dak van de woonwinkel.
Lees meer over
Harlingen

De politie vond twee sigarettenpeuken op het dak met het dna van de verdachte en de – vermeende – mededader, een 42-jarige ex-inwoner van Harlingen. Zijn zaak werd vrijdag aangehouden: de man zit gedetineerd voor een andere zaak, dus hij heeft de dagvaarding nooit ontvangen. De mannen waren elkaar volgens de Harlinger op straat tegengekomen.

De andere man zou hebben gezegd dat hij „een makkelijk klusje” had. Eenmaal op het dak haalde hij een bijl uit zijn rugzak, waarmee hij op de dakbedekking begon in te hakken. Dat ging niet bepaald geluidloos, waarop de Harlinger de benen nam. Een paar maanden eerder, in augustus vorig jaar, had de man bij een net verkochte woning aan aan de Groen van Prinstererstraat een betonnen tuinset gestolen.

In mei vorig jaar had hij bij een plaatselijke dierenspeciaalzaak een werpmolen gestolen. De molen was bedoeld als verjaardagscadeau voor zijn zoontje. Tot grote verbazing van rechter Klaas Bunk. „U geeft uw zoon een gestolen werpmolen op zijn verjaardag?” Naast de werkstraf legde de rechter een voorwaardelijke celstraf op van een maand. Niet alle tuinmeubelen waren teruggekomen. Voor wat er miste moet de Harlinger een schadevergoeding van 100 euro betalen. Voor de gestolen werpmolen, waarvan hij zei dat hij hem na een week had weggegooid omdat het ding stuk was, moet de man 139 euro aan de dierenspeciaalzaak betalen.

Nieuws

menu