Harlinger vissers vissen recordhoeveelheid zwerfafval bij elkaar: 176.600 kilo

FOTO FISHING FOR LITTER

Door de vissers van 37 Harlinger schepen is in 2019 een recordhoeveelheid van 176.600 kilo zwerfafval ingezameld. Dit is ruim vier keer zoveel als het jaarlijkse gemiddelde in Harlingen.
Lees meer over
Harlingen

Voor het zogenoemde Fishing for Litter-project is in een jaar in een haven nog nooit zoveel afval ingezameld. Het Fishing for Litter project heeft als doel de bestaande verontreiniging van de zee terug te dringen en zoveel mogelijk nieuwe vervuiling te voorkomen.

In totaal werd er in 2019 door de vissers van 134 schepen en 13 deelnemende havens in Nederland 558.325 kilo zwerfafval opgevist, de vissers van Harlingen hadden hier dus een aanzienlijk aandeel in.

Voor Harlingen wordt ook in 2020 een hoeveelheid boven de 100 ton verwacht. Het deelnemersaantal is licht toegenomen en er wordt verwacht dat ook de containerramp met de MSC Zoe meespeelt.

Wethouder Harry Boon, bestuurslid van KIMO Nederland en België, reikt zaterdagochtend de deelnamecertificaten van Fishing for Litter uit aan de vissers van Harlingen. Zij ontvangen het certificaat als blijk van waardering.

Nieuws

menu