Harlinger maakt gebruik van de handscanner bij de Jumbo, maar rekent 364 euro aan boodschappen niet af

De Jumbo-supermarkt in Harlingen. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 29-jarige vrouw uit Harlingen maakte het vorige week erg bont met haar handscanner bij de Jumbo-supermarkt in haar woonplaats. Ze rekende voor 364 euro (!) aan boodschappen niet af.
Lees meer over
Harlingen

De vrouw, in het verleden zelf nog supermarktmedewerker, is na de kassa aangehouden door winkelpersoneel. Alle boodschappen gingen nogmaals over de band en op die kassabon kwam een totaalbedrag van 506,25 euro te staan. Het ging om 218 artikelen. Op de kassabon van de vrouw zelf stond een veel kleiner bedrag: 142,24 euro.

De winkeldievegge was een vaste klant van de supermarkt.De politie geeft aan dat de Harlinger een winkelverbod van twee jaar en een boete opgelegd heeft gekregen. ,,De zelfscan werkt over het algemeen goed, maar je hebt altijd een risico op diefstal’’, weet Olaf Hermus, eigenaar van de Jumbo.

Bij zijn winkel was de laatste tijd veel winkeldiefstal door jeugd, vanwege een zogenaamde challenge onder scholieren. Zij daagden elkaar uit tot het stelen van blikjes cola en energiedrank. ,,Sindsdien zitten we er bovenop. Onze camera’s hebben een update gekregen en we hebben nog altijd undercover-beveiligers in de winkel lopen. Dan gaan vanzelf ook meer zaken opvallen.’’

 

Nieuws

menu