Harlinger broers horen werkstraffen tegen zich eisen vanwege aanranding en mishandeling op kinderfeestje

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Twee Harlinger broers (31 en 34 jaar) hangen fikse werkstraffen boven het hoofd. De twee moesten zich woensdag bij rechter Kees Post verantwoorden wegens aanranding en mishandeling.
Lees meer over
Harlingen

De zaak was meer dan drie jaar oud: in augustus 2017 zouden de broers op een kinderfeestje een nichtje bij de borsten hebben gepakt. Daarna zouden ze hun oom, die het voor zijn dochter opnam, hebben mishandeld. De zaak was erg belegen omdat volgens de officier van justitie het dossier enige tijd zoek is geweest.

De verdachten zouden, nadat ze hun nichtje hadden aangerand, hun oom ernstig hebben mishandeld. Terwijl de man op de grond lag, zouden ze hem hebben geslagen en geschopt. De broers ontkenden de aantijgingen aan hun adres. Dat hun nichtje hun beschuldigde van aanranding had volgens hun een andere reden.

Oud zeer

Er zou sprake zijn van oud zeer tussen de families, wat tegen hen werd gebruikt. Advocaat Paul Logemann bepleitte vrijspraak voor beide broers. Volgens hem kwam de beschuldiging van aanranding ,,uit de lucht vallen” en had de jongste broer uit zelfverdediging gehandeld. Hij werd door zijn oom in de rug aangevallen.

De officier van justitie eiste voor beide broers werkstraffen van 180 uur. Volgens de officier waren de broers duidelijk ,,de agressors” geweest. Het nichtje wil 750 euro smartengeld van de broers. Bij haar is PTSS (posttraumatische stressstoornis) vastgesteld. De vader wil 650 euro smartengeld. Voor hem was de mishandeling pijnlijk en vernederend.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Nieuws

menu