Harlingers straks niet alleen voor sport naar Waddenhal

De Waddenhal.

De Waddenhal. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Sporthal de Waddenhal in Harlingen wordt op termijn mogelijk uitgebreid en verbouwd tot multifunctioneel centrum.
Lees meer over
Harlingen

Het zal mogelijk nog een aantal jaren duren, maar de kans is groot dat sporthal de Waddenhal een andere functie krijgt en het complex aan de Westerzeedijk een stevige upgrade ondergaat. Dit is onder meer nodig om de binnensport beter en centraler te faciliteren. Burgemeester en wethouders denken daarnaast aan een grotere rol: de Waddenhal zou een multifunctioneel centrum moeten worden.

Wethouder Harry Boon komt binnenkort met nadere informatie, zo beloofde hij woensdag tijdens de begrotingsvergadering. Harlingen is naarstig op zoek naar een geschikte locatie waar evenementen tot zo’n 250 bezoekers gehouden kunnen worden. Sinds de sloop van cultureel centrum Trebol zijn de mogelijkheden hiervoor in de stad beperkt.

CDA en Harlinger Belang wilden meer over de ideeën weten, maar moeten nog even geduld hebben. Dat geldt tevens voor de eventuele realisatie. Gezien de gemeentelijke financiële situatie zou dit best kunnen duren tot 2023, 2024, zei Boon. Als het aan het CDA ligt krijgt de nieuwe Waddenhal een regionaal karakter.

Ook wordt regelmatig met een scheef oog gekeken naar het Entrepotgebouw aan de Willemshaven. De kosten om het vroegere pakhuis te voorzien van goede isolatie en verwarming zijn echter erg hoog. Boon ziet wel mogelijkheden om het gebouw vaker te gebruiken, maar in de wintermaanden is het gebouw als cultureel centrum ongeschikt.