Een uurtje gratis parkeren aan de Voorstraat in Harlingen? Vanaf 2023 is dat voorbij

De Voorstraat in Harlingen. FOTO GOOGLE

Een uurtje gratis parkeren is er straks niet meer bij aan de Voorstraat in Harlingen. Vanaf 2023 betaal je daar minimaal 1 euro en 10 cent.
Lees meer over
Harlingen

Dat is het gevolg van de nieuwe parkeerverordening, waarmee de gemeenteraad woensdagavond instemde. Doel is het terugdringen van de parkeerdruk in de binnenstad.

Een van de oorzaken is het toenemende aantal arbeidsmigranten dat in het centrum woont, zei wethouder Hendrik Sijtsma. „Na vijven kun je hier haast niet meer parkeren, want dan staat het vol auto’s met niet-Nederlandse kentekens.”

Oplopend tarief

Ook in de rest van de stadskern zijn automobilisten vanaf 2023 duurder uit. Reden is onder meer de invoering van een oplopend tarief voor parkeren aan de straatzijde, met een maximum dagtarief van 15 euro.

Aanvankelijk zou de parkeerbelasting ook terugkeren op bijzondere dagen, zoals de Vlootdag en de Zoutsloter Kerstmarkt. Daar zette de raad na een lange schorsing uiteindelijk toch een streep door.

Tot slot verdwijnt in Harlingen ook de zogeheten kraskaart. Daar werd volgens wethouder Sijtsma te veel misbruik van gemaakt.

Nieuws

menu