Dit cruiseschip van 159 meter lang meert zondag aan in Harlingen

Star Legend. FOTO WINDSTAR CRUISE

159 meter lang, 8 decks hoog en ruimte voor 312 passagiers: zondagochtend meert zeecruiseschip de Star Legend aan in Harlingen.
Lees meer over
Harlingen

Het cruiseschip van de Amerikaanse rederij Windstar Cruises komt naar verwachting rond 07.00 uur aan in Harlingen en vaart om 19.00 uur verder naar Amsterdam. De Star Legend maakt vanuit Kopenhagen een 8-daagse reis en Amsterdam is de eindbestemming.

Het is de eerste keer dat het schip in de haven van Harlingen zal komen. Vier jaar geleden, in 2018, meerde het ‘kleine zusje’ van de Star Legend, de Star Breeze, al voor de eerste keer aan in Harlingen.

Hoewel: kleine zusje? De Star Legend was aanvankelijk korter dan de Breeze, maar werd in 2020-2021 geüpgraded en kreeg er zo 26 meter bij. Zo kwamen er op het schip 50 luxe suites bij en konden er in totaal 312 passagiers aan boord komen. 159 meter is ook gelijk de maximale lengte voor schepen die in de haven van Harlingen willen liggen.

Tijdens het bezoek aan Harlingen zijn er ongeveer 80 gasten aan boord van het schip, dat nog niet op de volle bezetting vaart vanwege het nog steeds rondwarende coronavirus.

Nieuws

menu