Corona gaf Lachende Koe in Harlingen genadeklap

BEELD GOOGLE STREETVIEW

BEELD GOOGLE STREETVIEW

Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen is op eigen verzoek door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard.
Lees meer over
Harlingen

De Lachende Koe in het centrum van de havenstad had het al niet makkelijk: 2019 was een verliesjaar, vertelt mede-eigenaar Erwin Hogenkamp. Samen met een kompaan is Hogenkamp sinds 2018 ook eigenaar van drie gelijknamige zusterbedrijven in Leeuwarden, Sneek en Drachten.

Het eetcafé zat midden in de verhuizing toen medio maart het kabinetsbesluit viel om de horeca te sluiten. Er was staatssteun beschikbaar. ,,Maar te weinig voor ons.’’ Begin mei meldde de bedrijfsleiding op Facebook al dat heropening er niet in zat.

,,Het plan was om de zaak te verhuizen van Voorstraat 12 naar Voorstraat 18. Daar zou het eetcafé deel worden van Hotel Harlingen, dat ook van ons is. We hoopten de exploitatie gezond te krijgen en die dan te verkopen zodat we de crediteuren konden afbetalen. Maar helaas, corona.. We zullen wel niet de laatste zijn.’’’

Gasten met cadeaubonnen kunnen die gebruiken in de drie Friese zusterbedrijven. Hotel Harlingen wordt nioet geraakt door het bankroet en blijft open.

Curator Dick Poiesz uit Sneek handelt dit faillissement af. Volgens hem was de exploitatie in 2017 en 2018 ,,nog redelijk.’’ De precieze schuldenpositie kende hij woensdag nog niet.