Contactonderzoek na 4 schurftbesmettingen in woonzorgcentrum De Batting in Harlingen

FOTO GOOGLE STREETVIEW

In woonzorgcentrum De Batting in Harlingen is een contactonderzoek gestart nadat schurft is geconstateerd bij vier personen. Tenminste drie bewoners, die op dezelfde etage wonen, en één medewerker hebben de huidaandoening opgelopen.
Lees meer over
Harlingen

Er wordt nagegaan met wie de besmette personen contact hebben gehad. In overleg met GGD Fryslân en een dermatoloog is direct de behandeling gestart bij de vier. Alle bewoners op de etage worden verzorgd door medewerkers die beschermende kleding dragen. Daarmee wordt een verdere besmetting voorkomen.

Schurft, of scabiës, zoals schurft officieel heet wordt veroorzaakt door schurftmijten. Mensen die het hebben opgelopen hebben vooral last van veel jeuk. Voor een besmetting is intensief en langdurig huidcontact nodig van minimaal vijftien minuten. De aandoening kan ook overgedragen worden als iemand met het beddengoed van de bewoners in aanraking is geweest. Het duurt twee tot zes weken voordat er klachten ontstaan.

De Batting houdt vrijdag een informatiebijeenkomst voor de naasten van de bewoners. Bewoners, familieleden, personeelsleden, bezoekers en vrijwilligers worden geïnformeerd en krijgen informatie over de eventuele behandeling en tips om de kans op besmetting te verminderen.

Nieuws

menu