Boot van Rederij Doeksen twee uren voor anker op Waddenzee: 'Onduidelijk waarom motoren uitvielen'

FOTO REDERIJ DOEKSEN

FOTO REDERIJ DOEKSEN

De motoren van ms Willem Barentsz van Rederij Doeksen zijn zaterdagmiddag uitgevallen tijdens de overtocht van Harlingen naar Terschelling. De veerdienst, die om 15.05 uur vertrok, lag twee uren voor anker, midden op het Wad. Aan boord waren op dat moment 208 personen, inclusief personeel van Doeksen.
Lees meer over
Harlingen

Wat er precies aan de hand is is onbekend, maar wel duidelijk is dat het om een elektrische storing gaat. Specialisten werden erbij gehaald om het probleem op te lossen, laat directeur Dirk Spoor weten. ,,Zij kregen de motoren gelukkig weer aan de praat, waarna de tocht afgemaakt kon worden.’’ Inmiddels had de boot twee uren stilgelegen. De boot zou aanvankelijk om 16.55 uur arriveren, maar in plaats daarvan konden de passagiers om 19.00 uur van boord.

Ms Willem Barentsz blijft zaterdagavond in de haven van Terschelling liggen. Zondag vaart de veerdienst zonder passagiers op eigen kracht terug naar Harlingen voor een uitgebreide inspectie. ,,We hebben met de inzet van andere boten de dienstregeling voor zondag opgelost’’, laat de directeur weten. ,,De dienstregeling voor maandag nog niet, maar dat bekijken we morgen. Daarbij is het ook afwachten wat er uit het onderzoek naar de technische storing komt.’’