Bekijk hoe de teruggekeerde walrus veel publiek naar de haven van Harlingen trekt: 'Dit is once in a lifetime'

De walrus is terug in de haven van Harlingen. Het vrouwtje, dat ligt te rusten op de Zuiderpier, is een publiekstrekker. Tientallen spotters staan op de kade om de walrus te fotograferen.
Lees meer over
Harlingen

De walrus dook vorige week donderdag voor het eerst in de haven op. Het was voor het eerst in 23 jaar tijd dat er een walrus langs de Nederlandse kust werd gezien.

De walrus trekt woensdag veel mensen naar de haven van Harlingen. Mensen komen van heinde en verre om een glimp van het vrouwtje op te vangen. ,,Als er ooit een kans is om een walrus in Nederland te zien, dan wil ik die grijpen”, zegt Mark Zekhuis uit Wesepe (Overijssel). ,,Mythisch om zo’n beest te zien.”

Emmy Venema van Zeehondencentrum Pieterburen begrijpt dat mensen de walrus willen zien. ,,Maar het kan voor gevaarlijke situaties zorgen”, waarschuwt ze. ,,Het vriendelijke verzoek is nog steeds om uit de buurt te blijven of op afstand te genieten met een camera.”

Lees ook | Waarom rust de walrus weer in de haven van Harlingen? ‘De belangrijkste vraag is eigenlijk: kunnen wij ermee omgaan als ze zou blijven?’

Nieuws

Meest gelezen