Aldi in Harlingen verhuist definitief naar de Oude Trekweg (en het gat dat achterblijft aan de Westerzeedijk wordt tijdelijk ingevuld als parkeerterrein)

Een beeldimpressie van de nieuwe Aldi.

Het supermarktfiliaal van Aldi in Harlingen verhuist definitief naar de Oude Trekweg. Het gat dat achterblijft aan de Westerzeedijk wordt voorlopig ingevuld als parkeerterrein.
Lees meer over
Harlingen

Dat heeft de gemeenteraad van Harlingen deze week besloten. Zorgen waren er wel over de toekomstige verkeersituatie bij de rotonde in de Koningsbuurt. Die kon wethouder Erik de Groot grotendeels wegnemen, maar „het kan best zijn dat we wat vaker stil gaan staan.”

Onbekend

Dat het huidige Aldi-terrein een parkeerplaats wordt, riep eerder ook al vragen op. Toen was het antwoord dat de bestemming tijdelijk was. Bovendien is de ruimte misschien nodig omdat de gemeente parkeren in de binnenstad vanaf 2023 ontmoedigt.

In de toekomst moet het terrein aan de Westerzeedijk een ‘commercieel-maatschappelijke functie’ krijgen. ‘Op dit moment is het echter nog onbekend hoe die ontwikkeling zal worden uitgewerkt’, zo staat te lezen in de gemeentestukken.

Op de locatie aan de Oude Trekweg waar de Aldi naartoe verhuist staan nu nog de kassen van voormalig Tuincentrum Siersema.

Nieuws

menu