16 maanden cel voor binnendringen woning en mishandeling van bewoner in Harlingen

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Een 37-jarige inwoner van Tzum die in de nacht van 22 augustus vorig jaar met veel geweld een appartement aan de Lanen in Harlingen was binnengedrongen en de bewoner mishandelde, is vrijdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden plus 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.
Lees meer over
Harlingen
Waadhoeke

De man was onder invloed van drank en cocaïne toen hij het appartement binnendrong. De bewoner, een oude bekende, zou de vriendin van de verdachte 150 euro verschuldigd zijn. Bovendien zou de man de verdachte zwart hebben gemaakt bij diens vriendin.

Het slachtoffer werd tegen de grond geslagen en tegen het hoofd geschopt. Dat laatste gebeurde op sokken, de man had zijn klompen in de hal laten staan. Het slachtoffer liep een forse hoofdwond op. De verdachte was er aanvankelijk vandoor gegaan, maar kon later die nacht worden aangehouden.

De rechtbank bepaalde dat hij moet worden behandeld voor zijn drank- en drugsverslaving. Hij mag geen alcohol en verdovende middelen gebruiken en moet meewerken aan controles. Ook mag hij geen contact zoeken met het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie (OM) had twee jaar cel geëist plus een jaar voorwaardelijk. Die eis noemde de rechtbank „te fors”.

Nieuws

menu