Samen met

Tweede druk Jouster Gevelstenenboek met achttien nieuwe afbeeldingen

De gevelsteen met het familiewapen van Vegelin van Claerbergen. Foto Piet Postma FOTO PIET POSTMA

In november 2020 verscheen in een oplage van 150 exemplaren het boek ‘Gevelstenen in de vlecke Joure’. Omdat de uitgave van samensteller oud-Jouster Piet Postma inmiddels is uitverkocht, komt er een nieuwe druk met achttien aanvullingen op de collectie van 140 gevelstenen die al in de eerste uitgave werden getoond.
Lees meer over
Jouster Courant

De auteur kreeg de afgelopen twee jaar van diverse kanten aanvullingen van gevelstenen, bijvoorbeeld in een steeg of achter huis, die niet eerder bij de schrijver bekend waren. Van deze stenen is nu in het boek ook een afbeelding en een beschrijving opgenomen.

De aanschafprijs van het boek is 17,50 euro. Bij inlevering van de eerste druk uit 2020 krijgt men een korting van vijf euro op die aanschafprijs. Bestellers kunnen hun aangevraagde exemplaar komen ophalen, en eventueel hun eerste druk inleveren, op maandag 16 mei tussen 16.00 en 17.00 uur in ‘De Kofjekeamer’ in Museum Joure. Bij een verzoek om toezending komt er een euro aan portokosten bij.

De tweede druk wordt in beperkte oplage gedrukt, maar wie voor zondag 8 mei een bestelling doorgeeft, is zeker van levering. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Piet Postma, e-mail: ppostma53@gmail.com. Deze tweede druk is vanaf dinsdag 17 mei ook te koop in de Museumwinkel en bij Tabakspeciaalzaak J.R. van Delden, maar daar is de inruilactie dan niet bij van toepassing.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu