Samen met

Personeelstekort doet bij Electro World De Boer in Joure de deur dicht

Electro World Gebr. De Boer in Joure moet vanwege het personeelstekort stoppen FOTO BRENDA VAN OLPHEN

Electro World Gebr. De Boer in Joure sluit per 31 oktober de deuren. Het personeelstekort maakt dat eigenaar Theo Dalstra niet anders kan dan stoppen. ,,Ik had drie personeelsleden en ze besloten alle drie achter elkaar om ergens anders te gaan werken. Ik blijf alleen over.”
Lees meer over
Jouster Courant

Theo Dalstra vindt de situatie vervelend. Vooral voor de klanten die hem al jarenlang trouw zijn. ,,Het voelt alsof je hen in de steek laat. Toch is het niet anders. Ik werk al zes dagen in de week. De winkel alleen draaiende houden, is te veel.”

Meer winkels in de Midstraat voelen sinds vorig jaar het personeelstekort. Bij verschillende zaken staan al maanden dezelfde vacatures open. ,,Bij deze winkel duurt inwerken twee jaar”, zegt Dalstra, ,,Je moet een beetje technisch zijn en commercieel. Je krijgt vragen over het inbouwen van vaatwassers tot scheerapparaten.”

De elektronicazaak bestaat sinds 1938. Theo Dalstra heeft het bedrijf 25 jaar geleden overgenomen. Wat hij nu gaat doen, dat weet Dalstra nog niet. ,,Eerst dit goed afhandelen en dan zien we wel weer verder. Maar ik had het graag anders gezien.”

Installatiebedrijf De Boer op het industrieterrein blijft bestaan. Deze zaak staat los van Electro World Gebr. De Boer in de Midstraat.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

Meest gelezen

menu