Samen met

Museum Joure zet ondernemer en vakman centraal

Koffiebrander Sipke de Schiffaert. Foto: Maartje Roos

In de maanden juli en augustus staan op donderdag in Museum Joure de ondernemer en ambachtelijk vakman centraal.
Lees meer over
Jouster Courant

Elke donderdag tussen 11.00 en 16.00 staan er in het museum ten minste drie mensen klaar. Zij vertellen verhalen over de bekende Jouster ondernemer Douwe Egberts, nemen bezoekers mee op een mini-rondleiding (bijvoorbeeld langs de Jouster klokken) of demonstreren hun oude vak.

Museum Joure is een maakmuseum in het centrum van Joure. Het bestaat uit tien monumentale panden, van het eerste Douwe Egberts-winkeltje, tot pakhuizen en de Metaalfabriek van Keverling. In het museum wordt getoond hoe verschillende producten vroeger (en nu) werden gemaakt. Van koffie en thee, tot Friesche klokken, drukwerk en metaal.

In juli en augustus zijn er op donderdagen vertellers en rondleiders en één of meer ambachtslieden, die hun oude vak demonstreren. Van een koffiebrander en theezakjesmaker tot een drukker en koperslager. De ambachtslieden zijn er niet allemaal tegelijk.

Voor kinderen staat deze zomer weer De Zomermaakfabriek klaar. Voor deze donderdagmiddagen en voor de ZomerMaakfabriek wordt geen toeslag gevraagd, maar geldt alleen de gewone entreeprijs (8,50 euro voor volwassenen, 3,50 euro voor kinderen).

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu