Samen met

Joure heeft eigen Monopolyspel

Joure heeft een eigen Monopolyspel FOTO BRENDA VAN OLPHEN

Joure heeft een eigen Monopolyspel. Op het bord staan in plaats van de Kalverstraat en Dorpsstraat, de Midstraat en Dr. G.A. Wumkesstraat.
Lees meer over
Jouster Courant

Het spel is een initiatief van Jumbo Zijlstra in Joure. Het lokale Monopolyspel zou een jaar geleden al in de winkel liggen, maar door lange levertijden kwam het in februari pas aan. Wiebe Zijlstra besloot de actie uit te stellen. ,,De ideale periode is nu, zo vlak voor de feestdagen”, zegt hij.

Monopoly is een beschermd spel. Het aantal aanpassingen dat Zijlstra mocht doen, was beperkt. Zo zijn de pionnen origineel en staat Vrij Parkeren op het bord. De Algemeen Fonds en Kans zijn wel lokaal. ‘Je verzilvert je Douwe Egberts Waardepunten’, ‘Betaal je contributie aan IJsclub Vlecke Joure’ en ‘Je krijgt 25 euro om in te zetten tijdens de Swipe Dei’. De stations (want Joure heeft die niet) zijn vervangen door evenementen: Swipe Dei, Jouster Merke, Boerebrulloft en Friese Ballonfeesten.

‘Echt een Joure spel’

Alle straten zijn door een heus Monopolyteam samengesteld. Zo zijn Stjoerboard, E.A. Borgerstraat, De Ljip en de Geert Knolweg op het bord terug te vinden. In het midden prijkt de Jouster Toer. Alle foto’s op het bord zijn door personeel en de familie Zijlstra zelf gemaakt. Het logo van de supermarkt staat er bescheiden op. ,,We wilden er geen groot Jumboproduct van maken. Het is echt een Joure spel.”

Jumbo Zijlstra heeft 1250 spellen laten maken. Klanten van de Jumbo kunnen ook voor het bord sparen. Een volle kaart levert vijftien euro korting op. De actie loopt acht weken. ,,Het is best een duur spel”, geeft Zijlstra toe. ,,Dit is een actie die ons zelf ook weinig oplevert. Maar het is te leuk om niet te doen. Je kent het spel van de grote steden, maar voor een plaats als Joure is dit uniek. Het is leuk om zo iets voor het dorp terug te doen.”

Lokale acties

De supermarkt staat bekend om de lokale acties. Zo konden klanten in het verleden voor voetbalplaatjes van SC Joure sparen en vorig jaar waren de plaatjes voor het historische album een lokale rage. Op die laatste actie komt een vervolg. Volgend jaar kunnen klanten voor deel twee van het historische plaatjesalbum sparen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu