Samen met

Honderd rozen voor ouderen van verzorgingstehuis Sint Theresia in Joure tegen eenzaamheid: 'Daar gaan de waterlanders'

Sociaal Goud deelt rozen aan de bewoners van Sint Theresia in Joure uit. BRENDA VAN OLPHEN

Sociaal Goud heeft woensdag samen met wethouder Luciënne Boelsma ruim honderd rozen aan de ouderen van verzorgingstehuis Sint Theresia in Joure uitgedeeld. De actie is gehouden in de Week tegen Eenzaamheid.
Lees meer over
Jouster Courant

Sociaal Goud is actief tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Vorige week is de bewoners van Doniahiem in Sint Nicolaasga al een roos overhandigd. Ook bezochten tientallen ouderen van beide verzorgingstehuizen een theatervoorstelling over armoede. Nu zijn de bewoners van het Jouster huis aan de beurt.

Verbaasd en met tranen in zijn ogen neemt de eerste bewoner de roos van Luciënne Boelsma aan. Ook de wethouder en initiatiefnemer Marleen Suurmeijer houden het niet meer droog. ,,Dat zag ik niet aankomen”, zegt Boelsma. ,,Daar gaan de waterlanders.”

Het gevoel van eenzaamheid is met name onder ouderen groot, zegt Marleen Suurmeijer. ,,Door deze actie willen we laten zien dat we aan hen denken. Ik vind dat we meer oog mogen hebben voor elkaar.” Dat vindt ook Luciënne Boelsma. Zij is sinds vorig jaar belmaatje geworden na een oproep van Sociaal Goud. ,,Je geeft een ander het gevoel dat die wordt gezien. Het is zo’n klein gebaar, maar met zo’n groots effect.”

De rozen worden bij de dagbesteding met veel plezier ontvangen. Twee mannen beginnen spontaan te zingen. Op de gang, in de kappersstoel en bij de voordeur van de appartementen worden mensen verrast met een bloem. ,,Wat prachtig”, zegt een dame in de hal. ,,Daar doen we het voor”, zegt Suurmeijer, ,,Dat mensen worden gezien.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu