Samen met

De ZomerMaakfabriek in Museum Joure: 10 keer aan de slag, binnen en buiten

Foto: MAARTJE ROOS Foto: MAARTJE ROOS

De hele zomervakantie (van 9 juli tot en met 4 september) staat in Museum Joure iedere dag de ZomerMaakfabriek klaar. Dat is een doe-programma voor kinderen van zo’n 6 tot 14 jaar, met als thema ‘Kijk met de blik van een kunstenaar’.
Lees meer over
Jouster Courant

Het programma bestaat uit verschillende korte doe-activiteiten, in de museumpanden en buiten in de tuin en langs de kades.

Tijdens de ZomerMaakfabriek worden kinderen uitgedaagd om met de blik van een kunstenaar te kijken. Ze leren kijken met alle zintuigen aan, met emotie en ratio tegelijkertijd.

De kinderen laten zich met hun kunstenaarsblik verwonderen en inspireren en gaan ook zelf aan de slag, in het museum of buiten in de museumtuin. Heel realistisch of juist abstract, met metaal en papier of met met bladeren en plastic. Kinderen kunnen hun eigen draai er aan geven.

Kinderen kunnen de hele zomervakantie (van 9 juli tot en met 4 september) iedere dag tijdens openingstijden dit programma doen. Bij de balie ligt een tasje met een inspiratieblad en materialen klaar.

Boek voor De ZomerMaakfabriek online tickets voor het museum. Voor de ZomerMaakfabriek geldt het gewone kinderkaartje, zonder toeslag. Kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het museum bezoeken.

Een kopje koffie, thee of glas limonade is bij de entreeprijs inbegrepen (8,50 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen). Tijdens de zomervakantie wordt het drankje geserveerd in de museumtuin.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu