Samen met

Bisschop Van den Hout gaat voor bij viering Maria Hemelvaart in Lourdesgrot in Sint Nicolaasga

Vooraf al werd door de organisatie verwacht dat het bezoekersaantal mogelijk hoger zou zijn dan de viering in 2019. FOTO PETER MEIJER

Ongeveer 215 belangstellenden hebben zaterdag de Maria Hemelvaart bezocht in de Lourdesgrot in Sint Nicolaasga. Bij de vorige viering in 2019 waren er ruim honderd bezoekers aanwezig.
Lees meer over
Jouster Courant

Vooraf al werd door de organisatie verwacht dat het bezoekersaantal mogelijk hoger zou zijn vanwege het feit dat de laatste viering vanwege de coronatijd drie jaar gelden was en dat ditmaal de bisschop van Groningen/Friesland mgr. dr. C.F.M. van den Hout voorging als hoofdcelebrant. Concelebrant was pastor R. Hoogma van de Christoffelparochie uit Sint Nicolaasga

De Maria Hemelvaart wordt ook wel de Maria tenhemelopneming genoemd en wordt in de RK-kerk jaarlijks gevierd op 15 augustus. Op die dag wordt herdacht dat Maria, de moeder van God, na haar overlijden werd opgenomen in de hemel.

Sinds enige jaren wordt de Maria tenhemelopneming herdacht bij de Lourdesgrot naast de kerk in Sint Nicolaasga. Die grot is een kleinere, maar getrouwe kopie van de grot in Lourdes en in Noord-Nederland de enige in zijn soort.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu