Samen met

66 Boerebrulloft met echt bruidspaar

Anwar Hilverts en Tina Praamstra uit Zevenhuizen gaan trouwen op de Boerebrulloft 2022. FOTO JEROEN VEENSTRA

Op de 66ste Boerebrulloft in Joure trouwt dit jaar een paar voor ‘het echt’. Anwar Hilverts en Tina Praamstra uit Zevenhuizen geven elkaar het ja-woord op 27 juli in Park Heremastate.
Lees meer over
Jouster Courant

Het ringsteken hebben Anwar Hilverts en Tina Praamstra al geoefend. ,,Ze willen goed voor de dag komen op hun trouwerij”, zegt bestuurslid Jelle van der Weide van Stichting Boerebrulloft. ,,Anwar is al druk aan het oefenen voor het mennen van de sjees, want de man hoort te rijden.” Ook Tina Praamstra is groot liefhebber van de paardensport. Hun eigen Friese merrie zal voor de Friese sjees lopen.

Joure staat op woensdag 27 juli in het teken van de periode 1800- 1850, met in de hoofdrol het paar dat gaat trouwen. De ochtend draait om de trouwerij met een afsluitend feestmaal met Friese producten.

‘s Middags is in de Midstraat de ongezadelde harddraverij door de Friese dravers. Het is een oude traditie waarin de net getrouwde bruidegom zijn kameraden uitdaagt om een wedstrijdje te doen om te kijken wiens paard het snelst is.

De middag wordt afgesloten worden met een ringsteekwedstrijd, vele paarden, sjezen, authentieke tuigen en kostuums.

Kijk voor meer informatie op www.boerebrulloft.nl

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu