Zes bewoners en vier medewerkers van woonzorgcentrum Suderigge besmet met coronavirus: 'Een zorgelijke situatie'

Woonzorgcentrum Suderrige in Lemmer. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Zes bewoners en vier medewerkers van woonzorgcentrum Suderigge in Lemmer zijn besmet met het coronavirus. Vijf van de zes bewoners zijn overgebracht naar de Covid-afdeling van Anna Schotanus in Heerenveen.
Lees meer over
De Fryske Marren

Vrijdag werd bekend dat vier bewoners besmet waren, dinsdag testten nog eens twee bewoners positief. Directeur John van Arnhem van Zorggroep Hof en Hiem noemt het „een zorgelijke situatie”. „Gelukkig zijn ze nu niet zo ernstig ziek dat ze naar het ziekenhuis hoeven, maar het is een verraderlijk virus, dat hebben we al gezien.”

De zesde bewoner heeft dusdanig milde klachten dat ze in Lemmer mag blijven, daar zit ze in isolatie. De vier medewerkers zitten ook in thuisisolatie. Twee van hen hadden gelijk klachten, de andere twee medewerkers kwamen naar voren in een bron- en contactonderzoek en bleken ook besmet.

Vanwege de besmettingen wordt er in het woonzorgcentrum vanaf vrijdag volledig geïsoleerd verpleegd. Dat houdt in dat bewoners op hun kamer blijven en zorgprofessionals doen hun werk in beschermende kleding, dus met bril, mondkapje en plastic schort. Ook wordt bezoek dringend afgeraden te komen. „Zolang deze situatie er is, is het niet verstandig om bezoek over de vloer te hebben”, stelt Van Arnhem.

Naast de 75 bewoners van het zorgcentrum zit ook een klein groepje mensen uit de naastgelegen aanleunwoningen in isolatie. Die mensen kwamen regelmatig over de vloer in Suderigge om te eten of ze kregen er zorg.

Nieuws

menu