Werkstraf voor man (35) uit Balk die na Oktoberfest iemand gebroken neus sloeg

Foto ter illustratie. FOTO PIXABAY

Een 35-jarige inwoner van Balk die na afloop van het Oktoberfest in zijn woonplaats iemand een gebroken neus sloeg, moet een werkstraf van 30 uur doen. Hij moet ook 550 euro smartengeld aan het slachtoffer betalen.
Lees meer over
De Fryske Marren

Het Oktoberfest werd op 13 oktober vorig jaar gevierd in sporthal De Trime in Balk. Een vriend van de verdachte had eerder op de avond al ruzie met een groepje bezoekers gekregen. Dat sudderde de hele avond wat door, maar uiteindelijk leek het met een sisser af te lopen. Tot het na afloop buiten tot een confrontatie kwam.

Na wat duwen en trekken voelde de Balkster zich dermate belaagd door een groepje van een man of drie, dat hij om zich heen zwaaide. Volgens de verdachte greep een van de jongens hem bij de keel. Hij raakte een van de jongens, die liep een gebroken neus op. De Balkster is later nog bij de jongen thuis geweest om zijn excuus aan te bieden.

Flinke schadevergoeding

Het slachtoffer diende een schadevergoeding in: een kleine 500 euro voor bebloede kleding, taxikosten en eigen risico van de zorgverzekering. En 550 euro smartengeld. Een fors bedrag, vond de verdachte. Toch wees rechter Marc Brinksma de vordering in zijn geheel toe.

Bovenop de 30 uur werkstraf kreeg de Balkster een voorwaardelijke taakstraf van 30 uur. De officier van justitie had 80 uur werken geëist. De rechter hield er wat meer rekening mee dat het slachtoffer en zijn vrienden ook vervelend waren geweest.

Nieuws

menu