Vrouwenvoetbal Vegelinsoord terug van weggeweest

Tactische bespreking voor de oefenwedstrijd van afgelopen weekend. Foto: FFS

De afgelopen vier seizoenen was Fuotbal Feriening Stobbegat (FFS) uit Vegelinsoord verstoken van een eigen vrouwenelftal. Vanaf augustus is het vrouwenvoetbal terug van weggeweest.
Lees meer over
De Fryske Marren

Het is overigens niet zo dat er helemaal geen voetbalsters actief waren bij FFS de laatste vier jaar, benadrukt Rikst, een van de speelster uit het team. ,,We vormden in het eerste seizoen een combinatie met Read Swart uit De Knipe en de afgelopen drie seizoenen met V.V. Oudehaske.” Maar nu vervolgen de clubs ieder hun eigen weg, zegt ze.

Rikst: „Afgelopen weekend werd met een uitzwaaiwedstrijd afscheid genomen van V.V. Oudehaske.”

„Zonder de samenwerking met beide verenigingen hadden wij nu niet een eigen team op de been kunnen brengen”, zegt ze stellig. „Wij zijn zowel Read Swart als VVO dankbaar voor voor hun inzet, de afgelopen seizoenen.”

Trainer

De dames van FFS zoeken nog wel een trainer voor het nieuwe seizoen, vertelt Rikst. „De nieuwe trainer kan een fanatieke en gezellig ploeg verwachten.”

Ondanks dat het team rond is, is altijd plek voor versterking, aldus Rikst. ,,Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten.” Wie geïnteresseerd is om mee te trainen of hoofdtrainer te worden, kan een bericht te sturen naar: [email protected] .

Nieuws

Meest gelezen