Vispret voor bewoners Suderigge in Lemmer

Vispret voor Lemster senioren. Foto Jan van der Werf

De zeven oudste vissers van Lemmer zaten afgelopen weekend bij de Riensluisbrug. Onder een felblauwe parasol genoot het zevental bewoners van woonzorgcentrum Suderigge van een heerlijke vismiddag.

Jan van der Werf, huisfotograaf van de krant en vrijwilliger van Sportvisserij Nederland organiseerde de middag. Van der Werf: „Vorig jaar kwam de vraag of ik weer met bewoners wilde vissen, maar helaas gooide corona roet in het eten. Gelukkig was er nu geen belemmering en konden we even heerlijk vissen aan de waterkant bij de Riensluisbrug.”

Kleine haakjes

„Voordat de bewoners kwamen, had ik al zeven parasols en hengels klaargezet voor de vissers”, vertelt hij. „Ze konden gelijk beginnen te vissen en het duurde niet lang of de eerste vis kwam al boven.” Van der Werf schoot dan vlot te hulp om de vis van het haakje te halen. „Vooral met die kleine haakjes is dat erg moeilijk”.

Oudere generatie

Sportvisserij Nederland slaat zijn vleugels uit naar de oudere generatie, vertelt hij. „Via folders proberen we het vissen onder ouderen van de grond te krijgen.”

Het zevental én Van der Werf genoot volop. „Ik doe het met veel plezier. Na afloop werd direct gevraagd wanneer we weer gaan vissen.” In augustus is het volgende uitstapje. „Dan zitten we wederom heerlijk bij de waterkant.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Fryske Marren
Ouderenzorg