Verzoek COA: houd azc Balk langer open

Het azc in Balk. FOTO ARCHIEF LC

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verzoekt de gemeente De Fryske Marren om het asielzoekerscentrum (azc) in Balk langer open te houden.
Lees meer over
De Fryske Marren

Volgens het college van B en W van de gemeente heeft het COA dinsdag een ‘dringend beroep’ op de gemeente gedaan. ‘Door hoge instroom uit onder andere Afghanistan en trage uitstroom van statushouders, zitten de opvanglocaties overvol’, schrijft de gemeente.

De bedoeling was dat het azc in oktober de deuren zou sluiten. De gemeenteraad heeft in juni een eerder verzoek van het COA om de locatie twee jaar langer open te houden naast zich neergelegd. Dat was voor de machtsovername door de taliban in Afghanistan. Hoe lang het azc nu open zou moeten blijven, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van het COA zegt dat daarover nog met de gemeente moet worden gesproken.

Het college gaat het verzoek binnenkort bespreken. ‘Waarbij de verschillende aspecten van het verzoek worden afgewogen. Vervolgens zal een voorstel aan de gemeenteraad worden voorgelegd.’

In een eerdere versie van dit bericht stond dat het eerdere verzoek van het COA betrekking had op een periode van vijf jaar. In werkelijkheid betrof het een periode van twee jaar.

Lees ook | Azc Balk moet eind dit jaar de deuren sluiten

Nieuws

Meest gelezen