Verkeersdrempels (en grote opknapbeurt) voor Friese Sluis bij Lemmer

De Friese Sluis. FOTO WIKIMEDIA

Bij de brug over de Friese Sluis in Lemmer worden in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 oktober verkeersdrempels aangelegd.
Lees meer over
De Fryske Marren

Doel hiervan is dat het verkeer met een lage snelheid over de brug rijdt. Tijdens de werkzaamheden, van 22:00 uur ’s avonds tot 06:00 uur ’s ochtends, is de brug afgesloten voor het verkeer.

Verkeer dat alsnog vanuit Flevoland in Lemmer wil geraken (of andersom) kan dat via de A6 doen. Dit geldt alleen voor auto’s, want fietsers, brommers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug.

Grote opknapbeurt in 2020

De brug valt onder de verantwoordelijkheid van de provincie Flevoland. Er loopt al langer een project om de bruggen en sluizen in de provincie op te knappen. In het najaar van 2020 wordt daarom ook het beweegbare deel van de brug vervangen en krijgt de Friese Sluis nieuwe sluisdeuren en een nieuw bedieningssysteem.

De provincie Flevoland acht de verkeersdrempels nodig om de oude brug, een Rijksmonument, tot het grote onderhoud in 2020 voldoende veilig te houden. Door het verkeer dat over de brug rijdt af te remmen hoopt ze dat de brug minder snel slijt en bovendien is de smalle brug zo veiliger voor alle weggebruikers.

Ook zullen er meer verkeerscontroles gehouden worden bij de brug, want volgens de provincie houdt het verkeer zich onvoldoende aan de maximumsnelheid van 30 km/uur.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden in het najaar van 2020 zal de sluis en de brug gedurende bepaalde periodes niet gebruikt kunnen worden. Voor het wegverkeer worden dan omleidingsroutes ingesteld en voor voetgangers en fietsers wordt een noodbrug aangelegd. Zodra er in de loop van het volgend jaar hierover meer duidelijkheid is, zullen de bewoners en de bedrijven in de omgeving hier over worden geïnformeerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu