Verbouwde servicepunt De Fryske Marren in Balk weer toegankelijk

De hal van het servicepunt heeft onder andere een nieuw zitmeubel met een tafelblok gekregen. Daarnaast is het loket aangekleed met een ‘pompeblêd’ en het logo van de gemeente. GEMEENTE DFM

De publieksruimte van het servicepunt van de gemeente De Fryske Marren in Balk heeft een metamorfose gekregen. Om die reden was het servicepunt dinsdag dicht.

De eerste werkzaamheden begonnen maandag, waarbij het servicepunt aan de Dubbelstraat 1 wel geopend kon blijven. Sinds woensdag zijn inwoners weer welkom vanaf woensdag in de vernieuwde publieksruimte, die is ontworpen door Van Manen en Zwart architecten uit Drachten.

De hal van het servicepunt heeft onder andere een nieuw zitmeubel met een tafelblok gekregen. Die vervangt de oude statafel en losse stoelen, die er tijdelijk stonden. Daarnaast is het loket aangekleed met een ‘pompeblêd’ en het logo van de gemeente.

,,Met de aanpassing van het servicepunt willen we de zichtbaarheid van het servicepunt, dat is gevestigd in het Gaasterlânhûs, vergroten”, aldus een woordvoerder van de gemeente De Fryske Marren.

Bij binnenkomst is nu volgens DFM meteen duidelijk waar het gemeentelijke servicepunt zit. Waar eerst enkel de tekst ‘De Fryske Marren’ stond, is het logo van De Fryske Marren geplaatst. Daarnaast wordt de link gelegd met water, wat straks in de beplanting en in het pompeblêd terugkomt. ,,Dat is passend voor De Fryske Marren. De beplanting is nog in bestelling en wordt later geplaatst.”

‘Goed plaats kunnen nemen’

De bezoekers krijgen met de aanpassing volgens DFM de gelegenheid om goed plaats te kunnen nemen bij het servicepunt. Aansluitend komt er een extra tafelblokje. ,,Zo kunnen bijvoorbeeld kinderen of mindervaliden die niet bij de balie kunnen, ook goed geholpen worden.”

,De werkzaamheden hebben we zoveel mogelijk buiten de openingstijden geprobeerd te organiseren. Voor het plaatsen van het pompeblêd is een hele dag nodig. Het is onverantwoord om met de bijbehorende werkzaamheden inwoners te blijven ontvangen. Naast de geluidsoverlast, wordt er ook met elektra gewerkt. Verder kunnen we de anderhalve meter niet waarborgen bij de werkzaamheden van die dag.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Fryske Marren