Vegelinsoord krijgt drie nieuwe bruggen, de oude bruggen worden gesloopt

Een van de bruggen aan de Meenscharweg. FOTO GOOGLE MAPS

Drie bruggen over de vaart langs de Meenscharweg in Vegelinsoord worden gesloopt en vervangen door nieuwe, bredere bruggen met een ruimere op- en afrit. Daar gaat Wetterskip Fryslân vanaf mei mee bezig.
Lees meer over
De Fryske Marren

Een andere brug over de vaart wordt opgeknapt. De bruggen zijn ongeveer zestig jaar oud en „hebben het einde van hun technische levensduur bereikt”, aldus Wetterskip Fryslân. Sinds een paar weken worden er al kabels en leidingen verlegd rond de bruggen, vanaf half mei pakt het waterschap de bruggen zelf aan. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind november 2021 klaar.

Particulieren en boeren gebruiken de bruggen dagelijks als toegangsweg naar hun woningen en weilanden. Hun percelen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Zo worden twee nieuwe bruggen naast de oude bruggen gebouwd, dan worden de oude bruggen gesloopt als de nieuwe bruggen klaar zijn. Bij een andere brug komt er een tijdelijke toegangsweg.

De bestaande brug bij Meenscharweg 15 wordt opgeknapt. Het waterschap gaat deze brug versterken en de toerit verbreden. De drie nieuwe bruggen krijgen een stalen damwand als beschoeiing en een betonnen brugdek met stalen leuningen. De doorvaarthoogte blijft gelijk aan de oude situatie.

Door de werkzaamheden is er enige hinder voor het verkeer dat gebruik maakt van de Meenscharweg. Er wordt plaatselijk eenrichtingsverkeer en een snelheidsverlaging ingesteld. Dit wordt met borden aangegeven.

Nieuws

Meest gelezen