Uitslaande brand in woning in Joure: vrouw (34) aangehouden op verdenking van brandstichting

FOTO JARING RISPENS

In een hoekwoning aan de Stationsstraat in Joure heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand gewoed. In het pand zijn geen personen aangetroffen. Woordvoerder van de politie Leo Wassing laat weten dat er een 34-jarige vrouw uit Joure is aangehouden op verdenking van brandstichting.
Lees meer over
De Fryske Marren

De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen rond 23.30 uur ter plaatse nadat omwonenden na het horen van een knal de hulpdiensten hadden gealarmeerd.

Door de hulpdiensten werd er al snel opgeschaald naar een grote brand. Rond 00.45 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De woning heeft veel brand-, rook- en waterschade opgelopen. De bewoonster van het pand was niet in het huis toen de brand woedde.

Bewoners van twee naastgelegen huizen hebben in de nacht van maandag op dinsdag onderkomen gezocht bij familie. In verband met rookschade konden ze niet in hun woningen blijven. Dinsdag wordt onderzocht hoe groot de schade is, en of ze weer terug kunnen naar hun eigen huis.

De politie doet dinsdag onderzoek naar de oorzaak van de brand door middel van een sporenonderzoek in de woning en een buurtonderzoek. De 34-jarige vrouw wordt dinsdag verhoord door de politie.

Lees ook | Buurman woningbrand Joure: ‘Binnen 5 minuten sloegen de flammen nei bûten’

Nieuws

Meest gelezen