Spar Oenema Echtenerbrug compleet verbouwd: 'De broodafdeling springt er echt enorm uit'

Eigenaar Egbert Oenema en medewerker Eva Jepma bij de broodafdeling. Foto Jan van der Werf

De Spar in Echtenerbrug is compleet vernieuwd. De winkel heeft een nieuwe indeling én The Tosti Club is in het pand neergestreken. „Het is nu al een groot succes.”
Lees meer over
De Fryske Marren

De verbouwing van de supermarkt was een flinke klus. „De winkel hebben we helemaal leeggetrokken”, vertelt Egbert Oenema eigenaar van de Spar in Echtenerbrug. „De bemanning van het skûtsje van Echtenerbrug heeft zelfs nog geholpen.” Na twee weken klussen, werd de winkel vorige week feestelijk heropend. Het hele dorp is apetrots op hún Spar.

De eigenaar speelde al langer met de gedachte om de winkel op de schop te gooien, legt hij uit. „Tot twee keer toe moesten we de werkzaamheden cancelen vanwege corona. Maar nu kon het eindelijk doorgaan. We waren echt aan een verbouwing toe.”

The Tosti Club

De enige supermarkt in het dorp is compleet vernieuwd, maar gelukkig nog wel met dezelfde vertrouwde medewerkers, vertelt Oenema. „We zijn geen meter groter geworden, maar het oogt veel ruimer. De kassa’s zijn naar voren gehaald, diepvrieskisten staan nu tegen de wand en de broodafdeling springt er echt enorm uit.”

De afdeling valt niet alleen op vanwege de plek in de winkel. In de Spar is ook The Tosti Club neergestreken. De allereerste vestiging in De Fryske Marren. „Het is nu al een groot succes”, zegt de ondernemer. De tosti’s vliegen letterlijk als warme broodjes over de toonbank. De favoriet van Oenema? „De Spaanse tosti én taco tosti zijn wel heel lekker.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen