Toch eerste lustrum festival 'Frysk op Riis'

Gurbe Douwstra & band (vlnr: Jan de Vries, Gurbe Douwstra, Johanna van der Veen en Wander van Duin)

Er komt toch een vijfde editie van Frysk op Riis. Het festival stond aanvankelijk gepland voor begin juli vorig jaar, maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Het festival werd verplaatst naar het eerste weekend van juli dit jaar, maar die datum komt volgens de organisatie, ondanks de versoepelingen, nog net te vroeg. Daarom is besloten zondag 22 augustus Frysk op Riis te houden. Dan behoren de meeste beperkingen tot het verleden. Mocht dan nog wel de afstandsregel gelden, dan is dat op de plaats van handeling, de Teatertún in Rijs, geen probleem.

Het is de organisatie gelukt om dezelfde artiesten te boeken, die vorig jaar ook in de line-up stonden. Zo wordt Frysk op Riis geopend door Jilt, de band om zanger/muzikant Jilt Heidstra. Vervolgens de band Reizger in een nieuwe bezetting, de singer/songwriter Gurbe Douwstra met als begeleiding Johanna van der Veen, Jan de Vries en Wander van Duin, het trio waarmee hij ook zijn theater-liedjesprogramma ‘TePlak’ brengt, Grytz & Grize deze keer tot trio aangevuld met Jan Hoekstra en als afsluiting Jaap Louwes en de Losse Binde.

Frysk op Riis heeft, dankzij de vorige edities, inmiddels een belangrijke functie voor de Friese en streekfriestalige muziek en is daarmee een vaste waarde geworden op de jaarlijkse evenementenkalender. Het festival vindt, zoals gebruikelijk, plaats op de vaste locatie, de Teatertún yn Rijs en is zondag 22 augustus. De tuin is om 13.30 uur open en het eerste optreden begint om 14.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Fryske Marren