Concepttekening wandelpad Omkromte in Joure voorgelegd aan betrokkenen

DFM laat inwoners meedenken over 'Groenvisie'. Foto Martijn van Dijk

Gemeente De Fryske Marren heeft een concepttekening gepresenteerd aan betrokkenen voor de loop van het wandelpad Omkromte in Joure. Burgemeester Fred Veenstra: „Doel is om gezamenlijk tot een oplossing te komen, zodat wandelaars weer van het pad gebruik kunnen maken.”

Bij de provincie was bezwaar gemaakt door enkele omwonenden tegen het openbaar maken van het pad. Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie besloot in juni dat het besluit van de gemeenteraad - uit oktober 2020 om het wandelpad openbaar te houden - in stand kan blijven.

DFM heeft deze week een concepttekening voorgelegd aan de bewoners en andere betrokkenen. Aanwonenden van het pad en andere betrokkenen zoals Mooi Skarsterlân, hebben de mogelijkheid om te reageren. De gemeente maakt vervolgens een definitieve kaart van de loop van het wandelpad. „We streven dat het pad in het najaar weer door wandelaars gebruikt kan worden”, aldus DFM.

Hekken en gaas verwijderen

De gemeente probeert om ingrijpende werkzaamheden, die eventueel nodig zijn voor het bruikbaar maken van het pad, zoveel mogelijk te voorkomen. Bewoners kunnen hieraan bijdragen door hekken of gaas alvast te verwijderen, schrijft de gemeente.

Bewoners die bezwaar hebben gemaakt bij GS kunnen nog in beroep tegen de uitspraak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Fryske Marren
Fietsen en Wandelen