Sybrandy's Speelpark krijgt lening van De Fryske Marren

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Het college van de gemeente De Fryske Marren verstrekt definitief een lening aan Sybrandy’s Speelpark. Over de voorwaarden van de lening gaat het college nog in gesprek met eigenaar Sjerp Jaarsma.
Lees meer over
De Fryske Marren

Eerder was er nog onduidelijkheid over de lening, omdat de gemeente moest onderzoeken of er sprake zou zijn van ongeoorloofde staatssteun. Dit blijkt, na onderzoek door externe juristen, niet het geval te zijn.

Lees ook | Lening Sybrandy’s Speelpark onzeker: onderzoek naar staatssteun

De gemeente meldt nu dat Jaarsma aan de slag moet met de toegezegde crowdfunding. Hij haalde al meer dan 100.000 euro op met zijn inzamelingsactie, al is dat geld nog niet overgemaakt.

,,Dat betekent dat de enkele honderden inwoners en ondernemers die toezeggingen hebben gedaan, de daad nu bij het woord moeten gaan voegen’’, aldus De Fryske Marren. Het college noemt dat belangrijk, om te bewijzen dat er draagvlak is om het speelpark voor de regio te behouden.

Lees ook LC+ | Commentaar: Redding Speelpark nuttig

Waar Jaarsma ook niet omheen kan, is de natuur: de Hege Gerzen ligt aan de IJsselmeerkust. Er hebben al diverse gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente, Jaarsma en natuurorganisaties, die in augustus aangaven dat ze niet zaten te wachten op Jaarsma’s plannen.

Er zijn afspraken gemaakt om de natuur en het landschap te verbeteren en niet aan te tasten. Jaarsma zal investeren in een educatief natuurprogramma.

Nieuws

menu