Straatnaambordjes Burgemeester Krijgerplein in Lemmer vervangen door Markt

Het Burgemeester Krijgerplein in Lemmer wordt Markt. FOTO GOOGLE MAPS

De straatnaamborden van het Burgemeester Krijgerplein in Lemmer zijn woensdag vervangen door bordjes met de nieuwe naam van de straat: Markt. De officiële naamswijziging gaat in op 1 mei.
Lees meer over
De Fryske Marren

Normaal gesproken wordt een straatnaambord binnen enkele weken na de vaststelling van de naam geplaatst. Maar omdat de straatnaamwijziging hier (administratieve) gevolgen heeft voor de ondernemers en bewoners van het Burgemeester Krijgerplein, heeft de gemeente De Fryske Marren gekozen voor een langere overgangstermijn.

Financiële compensatie

Inwoners en ondernemers die hun adresgegevens door de naamswijziging moeten veranderen en hierdoor kosten maken (bijvoorbeeld het opnieuw laten drukken van briefpapier), ontvangen financiële compensatie.

Op 1 mei gaat de officiële wijziging van de straatnaam in. De gemeente past op die datum de straatnaam ook aan in de officiële registraties. Het kan enige tijd duren voordat navigatiesystemen en andere systemen de naamswijziging overgenomen hebben.

Rol oud-burgemeester in Tweede Wereldoorlog

Over de straatnaam Burgemeester Krijgerplein was veel te doen. Dit vanwege de rol van de oud-burgemeester van Lemsterland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Fryske Marren heeft naar aanleiding van een onderzoek van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) besloten de naam te veranderen . De conclusie van dit onderzoek is dat Krijger in de oorlog ‘niet van onbesproken gedrag was’.

Nieuws

menu