Politie is op zoek naar man die betrokken was bij ongeregeldheden na bosfeest in Oudemirdum en deelt beelden

De politie heeft het dorp en de bossen uitgekamd FOTO NOORDERNIEUWS/DE VRIES MEDIA

De politie is op zoek naar een man die betrokken is geweest bij ongeregeldheden op Koningsdag in Oudemirdum, bij het bos aan de Beukenlaan. Er zijn eerder deze week (geblurde) beelden gedeeld van de man, in de hoop dat hij zich meldt.

Gebeurt dit niet binnen twee weken, dan zet de politie de beelden volledig herkenbaar op internet. Een aantal agenten droeg bodycams tijdens de ongeregeldheden.

De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politie. In het bos hield een groep van zo’n 150 tot 200 mensen een feest, ze hielden zich niet aan de coronamaatregelen en stichtten brand. Toen de politie de mensen verzocht weg te gaan, keerde een groep zich tegen de politie, waaronder dus de man die nu wordt gezocht.

Er werden volle bierflesjes naar agenten gegooid, één van hen raakte lichtgewond. Ook raakten vier politievoertuigen zwaar beschadigd. Ter plaatse werden al acht mensen aangehouden, later nog eens vier: een 18-jarige man, een 22-jarige man en een 25-jarige man, allen afkomstig uit de gemeente De Fryske Marren, en een minderjarige.

De politie is op zoek naar de man op onderstaande foto:

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Fryske Marren