Parkeerverbod bij It Nannewiid vanwege verwachte schaatsdrukte

De dames van schaatsteam Cenned zijn op het Nannewiid al aan het trainen voor wat er gaat komen. Vlnr: Annet Noppert, Annemarie vd Wal en Chantal Oosterkamp. Foto Neeke Smit

Aan de Badweg bij It Nannewiid bij Oudehaske geldt een tijdelijk parkeerverbod. Auto’s parkeerden massaal op de weg de afgelopen dagen, dit zou het voor eventuele hulpdiensten moeilijker maken om de locatie te kunnen bereiken.
Lees meer over
De Fryske Marren

Gemeente De Fryske Marren geeft aan dat er ook gehandhaafd wordt, dus bij overtreding van het parkeerverbod krijgen mensen een boete.

Aan één zijde van de Badweg mag wel geparkeerd worden, maar dan wel in de berm. Op de ‘verboden te parkeren’-borden is te zien aan welke kant van de weg wel en niet geparkeerd mag worden.

Mocht het nog drukker worden, dan wordt er extra parkeergelegenheid gecreëerd en regelen verkeersregelaars het verkeer. De gemeente wijst ook op de parkeerplaatsen bij camping Nannewiid en het weiland tegenover het Badpaviljoen. Ook mag er geparkeerd worden op het weiland aan de Badweg 56, mits dit aangegeven wordt door verkeersregelaars.

De afgelopen dagen grepen verschillende marathonploegen het ijs op It Nannewiid aan om te trainen voor een eventueel NK op natuurijs, door dat laatste ging donderdagavond een streep: een NK op natuurijs komt er tot teleurstelling van de marathonschaatsers niet.

Nieuws

menu