Wisselende emoties bij Talma Hiem nu corona-uitbraak voorbij is: vijf bewoners overleden

FOTO GOOGLE MAPS

Na twee weken van isolatie ging dinsdag de afdeling Beltsjeblom in woonzorgcentrum Talma Hiem weer open. Er zijn de afgelopen zeven dagen geen besmettingen meer bij gekomen onder bewoners, dat zorgt voor opluchting. Maar verdriet is er ook, om de bewoners die het woonzorgcentrum ontvallen zijn.

In totaal liepen achttien bewoners het coronavirus op, van hen zijn dertien nog herstellende. Vijf bewoners overleden aan het virus. Ook raakten twaalf medewerkers besmet. Het zorgt voor wisselende emoties. „Aan de ene kant zijn we ontzettend opgelucht dat, door het nemen van de juiste maatregelen, het coronavirus niet verder om zich heen heeft geslagen en aan de andere kant zijn we ook verdrietig dat vijf bewoners zijn overleden aan het coronavirus”, zegt directeur John van Arnhem van zorggroep Hof en Hiem.

Bewoners van de afdeling Beltsjeblom mogen vanaf dinsdag één vaste bezoeker ontvangen, het woonzorgcentrum hoopt deze bezoekregeling volgende week uit te breiden. Ook kunnen bewoners van de afdeling weer een buitenwandeling maken en gaan de huiskamers weer open voor alle bewoners.

Die huiskamers waren de afgelopen twee weken alleen open voor de besmette bewoners, een van de maatregelen die het zorgcentrum nam om het coronavirus te temmen. „Op het moment van de virusuitbraak wisten we dat het kwaad al was geschied. Op dat moment hebben we, in nauwe samenwerking met de GGD, vooral ingezet op beheersing van de situatie in Talma Hiem”, legt Van Arnhem uit. Hij zegt daarnaast „ongelooflijk trots” te zijn op de inzet van zijn medewerkers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
De Fryske Marren
Coronavirus