Ongeluk met twee vrachtauto's op A6: een dodelijk slachtoffer

Hulpdiensten op de A6 na een ongeluk met twee vrachtwagens en een personenauto. De snelweg is tussen Joure en de afrit Sint-Nicolaasga afgesloten. FOTO ANP/CAMJO MEDIA

Bij een ongeluk op de A6 tussen Lemmer en Joure is vrijdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Vier mensen zijn met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.
Lees meer over
De Fryske Marren

Ter hoogte van Oldeouwer botsten twee vrachtwagen en vier personenauto’s. Een van de vrachtwagens vloog bij de botsing in brand. Bij het ongeval zijn in ieder geval zes voertuigen betrokken. Diverse hulpdiensten, waaronder de traumaheli, kwamen ter plaatse.

De vrachtwagen die in brand staat is van Bosma Logistiek, een bedrijf gespecialiseerd in de opslag en het transport van gevaarlijke stoffen. Naast het vervoer van ADR-goederen vervoert Bosma ook meubilair en meubelpaneel. Volgens de politie zaten er geen gevaarlijke stoffen in de aanhanger.

Weg in beide richtingen dicht

Door de stremming ontstond een flinke file. De weg is nog steeds dicht, de kans bestaat dat er opnieuw  moet worden geasfalteerd. Verkeer moet omrijden via de A50 en A28 via Zwolle en de A32 langs Heerenveen of andersom.

Nieuws

menu