Nog eens twaalf besmettingen erbij in woonzorgcentrum Suderigge na grootschalig testen

Woonzorgcentrum Suderrige in Lemmer. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Vanwege een corona-uitbraak in woonzorgcentrum Suderigge in Lemmer zijn dit weekend alle bewoners en medewerkers getest. Dit leverde twaalf extra vastgestelde besmettingen op: negen bewoners werden positief getest en drie medewerkers.
Lees meer over
De Fryske Marren

Het totale aantal besmettingen komt daarmee op 24 bewoners en 16 medewerkers. Een klein aantal bewoners van het woonzorgcentrum, onderdeel van zorggroep Hof en Hiem, verblijft op de corona-afdeling van Anna Schotanus in Heerenveen. De andere bewoners worden momenteel in Suderigge verzorgd en verpleegd. Drie bewoners zijn overleden aan het virus.

De zestien positief geteste medewerkers verblijven op dit moment thuis in quarantaine.

Nu alle bewoners en medewerkers zijn getest is er een goed totaalbeeld van het aantal besmettingen in het woonzorgcentrum. Er werden ook bewoners positief getest die geen klachten vertoonden. „Nu we alle besmettingen in kaart hebben kunnen we nog gerichtere stappen zetten. We hopen de trend zo te onderbreken”, stelt directeur John van Arnhem van zorggroep Hof en Hiem.

Komende donderdag wordt er weer grootschalig getest onder bewoners door de GGD om de stand van zaken op dat moment te bepalen.

Nieuws

menu